Hitta på SM 2019

Hitta till Gavlehov

SM är i Gavlehovsvallen, markerat med röda markören på kartan. Kör ni bil, sikta på Gavlerinken (Monitor ERP Arena på kartan) eller Gavlehov så kommer ni rätt (Gävle travbana går också att köra mot).

Om ni åker buss från stationen (röd markering längst ned till höger) behöver man gå upp till rådhustorget vilket tar ca 5-10 minuter, och sedan tar man buss linje 3 (riktning Stigslund-Hille ). Biljetter går at köpa på bussen, men går även smidigt via X-trafiks app. https://xtrafik.se/

Området Gavlehov

Gavlehovsområdet är sportstället i Gävle, med hockeyrink, fotbollsplan, friidrottsarena och Gavlehovshallen.

Parkera gör ni enklast på det orangemarkerade området ”P”. Det är en grusplan som det är gratis parkering på.
OBS! Det är Brynäsmatch på Gavlerinken på lördag, så ca kl.14-18 kommer det att kosta ca 20-30 kr att parkera på grusplanen om man ankommer då. Det kostar inget om man redan står där, men kommer man till parkeringsplatsen precis då kostar det några kronor.

SM-tävlingarna kommer att vara i Novahallen på Gavlehov, markerat med grönt på kartan. Det finns två ingångar, den stora ingången går via Alfahallen (största hallen) där man kan gå vidare till Novahallen, men vi är rekommenderade att använda ingången vid andra hörnet som det står ”Sportentré” vid. Därefter är det bara korridoren till vänster, sen åt vänster så är man i Novahallen (det är väl skyltat inomhus).

Väl inne i Novahallen finns det dörrar in till en mindre delhall som vi kommer att ha som utrustningshall där vi önskar att ni lägger er utrustning. Denna hall kan vi låsa med tagg, så det går bra att lämna saker här.

Denna hall kan man även värma upp i, men det går även bra att värma upp i friidrottshallen bredvid samt i delen av tävlingshallen som inte används av mattorna (men vi föredrar att uppvärmning sker utanför tävlingshallen).

Mat

Det finns ett Café som har mat öppet i Gavlehov under lördag och söndag. Det finns även pizzerior inom ca 10 minuters gångavstånd.

Övernattning

Övernattning sker i Prolympiaskolans, markerat med rött och ”Zzzzzz”.
In och utgång sker på bortre sidan av skolan sett från hallen, alternativt huvudentrén.

Ni som sover över får en kod som ni kan använda för att komma in och ut ur skolan. Kom ihåg att anmäla att ni ska sova över så ni får koden in.
Då klassrummen ej låses bör man inte lämna kvar värdesaker i skolan. Det är bara vi på SM som ska ha tillgång till skolan under SM, men för säkerhets skull, lämna inget värdefullt på plats när ingen är där.

På nedervåningen kommer ett kylskåp för frukost att finnas, samt lite soffor och stolar runt här (vaktmästaren ingår ej i möblemanget):

På plan 2 till vänster när man kommer upp för trappan kommer två klassrum att finnas för övernattning. Markerade ”Calgary” och ”S:t Louis”.

Duschar och toaletter finns i överflöd här då det är en idrottsskola. Duschar främst på markplan, toaletter på båda plan.

Det kommer att stå sop/städ-vagn utställd på markplan, där sopor ska källsorteras. Viktigt att alla matsopor slängs samma dag så det inte blir lukt.

Då det är en grundskola gäller i vanlig ordning rökförbud på området och ingen alkohol.